Корупція процвітає: Всі ТРЦ, що претендують на закриття мають дозвіл в Держархбудінспекції

09.08.2018, 07:29

Всі торгово-розважальні центри, що потрапили в список на закриття в зв'язку з невідповідністю нормам пожежної безпеки раніше отримували дозвіл на введення будівель в експлуатацію в Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ). Таку думку висловив архітектор Віктор Глеба на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Торгово-розважальні центри всі отримали від Державної архітектурно-будівельної інспекції документи про введення в експлуатацію. Як так вийшло, що об'єкти експлуатуються, мають документи державного органу, а потім якимось чином потрапляють в список урядових санкцій? Ми маємо справу з корупцією, яка повністю проїла такий орган, як ДАБІ", - зазначив експерт.

За його словами, саме на питаннях діяльності ДАБІ держава повинна була зосередити свою увагу і провести перевірки його діяльності. При цьому він додав, що нинішня перевірка будівель на відповідність нормам пожежної безпеки має на меті також отримати "корупційну ренту" з власників комерційної нерухомості за непопадання в список на закриття.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила що через суд намагається закрити 155 ТРЦ, 30 лікарень і 220 навчальних закладів. Про це в травні заявив глава ДСНС Микола Чечоткін на засіданні уряду. Уже в серпні, за повідомленням відомства, закриття вимагають для 33 об'єктів в Києві за порушення правил пожежної безпеки.

Читайте АСН в Google News