У Києві демонтували тільки 6 МАФів з шаурмою з 1500 незаконних

08.08.2018, 09:05

З 3 серпня в Києві після перевірок Держспоживслужби були демонтовані 6 кіосків, в яких незаконно або ж з порушеннями санепідправил готували і продавали шаурму. Про це повідомила прес-служба Київського управління Держспоживслужби.

За інформацією відомства, перевірки здійснюють 15 інспекційних груп реагування. З 3 серпня вони обстежили понад 50 МАФів. В ході перевірок інспектори виявили 21 випадок невідповідності вимогам законодавства про харчові продукти. Робота цілого ряду закладів на момент перевірки була припинена власниками.

У той же час в Держспоживслужбі запевнили, що моніторинг буде тривати. Як пояснили у відомстві, в разі виявлення порушень відповідну інформацію направляють в департамент міського благоустрою КМДА, який займається подальшою перевіркою дозвільної документації та демонтажем таких незаконних об'єктів.

На сьогоднішній день демонтовані шість кіосків, де готували і продавали шаурму. У відомстві також додали, що за станом на сьогоднішній день кількість хворих на гостру кишкову інфекцію після вживання шаурми зросла до 92 осіб, з них 12 дітей.

Раніше фахівці повідомляли, що за даними КМДА, в Києві налічується близько 1,5 тисяч незаконних ларьків, де готують шаурму. Згідно з санітарними нормами в таких умовах можна лише розігрівати готові продукти, але не готувати страви.

Нагадаємо, в результаті вживання шаурми в районі Софіївської Борщагівки Київської області постраждало 18 осіб, в тому числі дві дитини. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держспоживслужби в області.

Читайте АСН в Google News