Як вибрати кращі коропові котушки для далекого закидання

07.08.2018, 16:10

Коропове «полювання» - неспішне заняття, що вимагає від рибалки максимуму уваги і продуманої техніки. Карпфішинг передбачає ретельний підбір необхідної снасті, однією зі складових якої є котушка. На сайті У Кеса представлені сучасні коропові котушки від відомих компаній-виробників, товари яких популярні по всьому світу.

Великий асортимент продукції може заплутати навіть професіонала, якому буде складно визначитися з вибором відповідної моделі для здійснення далеких закидів приманки.

Корисні поради щодо вибору прийнятного пристрою
Кожен досвідчений рибалка відмінно знає те, що вирішальним фактором у карпфішингу є закидання підібраної приманки на дистанцію від 80 метрів і більше. Щоб вибрати відповідну котушку, слід враховувати:

- Ліскоємкість. Коропова котушка - це пристрій силового типу, який має величезний запас «плетінки» або волосіні. Наймініатюрніша модель - від 4000. Велика частина рибалок віддає перевагу моделям, розмір яких 5000, 6000, 8000 і більше.

- Передавальне число становить близько п'яти. У карпфішингу темп грає другорядну роль. Така рибалка передбачає тривале вичікування бажаного трофею, а потім - продуктивний процес виведення.

- Кліпси під волосінь для пристроїв далекого закидання. Деякі виробники укомплектовують конструкції стандартними кліпсами, інші ж віддають перевагу автоматичним. Останні моделі належать здебільшого англійським компаніям.

Характеристики популярного механізму байтраннера 

Байтраннер - це корисне і незамінне рішення для коропових пристроїв, за допомогою якого котушки стали ідеальним рішенням для упіймання коропа та інших великих екземплярів. Головна перевага полягає в тому, що в процесі здійснення клювання трофей не зірве вудилище з підставки. Деякі рибалки прозвали байтраннер окремим різновидом фрикціону.

При здійсненні клювання короп з легкістю стягує необхідну кількість «плетінки», коли байтраннер перебуває в увімкненому стані. У цей момент вудка перебуває на спеціальній підставці, з якої коропу не вдасться її скинути. Скидання волосіні відбувається за рахунок роботи шпулі.

Коли ручка котушки робить хоча б найменший рух, механізм автоматично припиняє свою роботу і вмикається штатне фрикційне гальмо. Процес налаштування байтраннера проводиться незалежно від фрикціону.

Читайте АСН в Google News