Не витримав спеки і напруженої роботи: пішов із життя відомий український режисер

07.08.2018, 12:41

7 серпня помер режисер-постановник київського Театру на Подолі Ігор Славінський. Про це повідомив театральний критик Олег Вергеліс у себе на сторінці Facebook. "Печаль, відчай, горе. Співчуття рідним, близьким, театру..." - написав критик.

За його словами, Славінський помер через навантаження. Влітку він працював у Миколаєві, де скажений ритм і спека згубно позначилися на його здоров'ї і в підсумку привели до смерті. Відомо, що Ігорю Славінському було 66 років.

Він був володарем 4 Пекторалей. У 2010 році він отримав відразу три нагороди: як кращий режисер, а також за кращі вистави - "Мертві душі" і "Люксембурзький сад". У 2003 році отримав Пектораль за кращу камерну виставу - "Парнас дибки". 

У Театрі на Подолі Ігор Миколайович працював з 1987 року, постановником став у 2008 році. З 2013 року очолював київський театр "Актор". Також він співпрацював з театром "Сузір'я", з "Молодим театром". Зокрема саме йому належить авторство постановки популярного спектаклю "Молодого" "Синій автомобіль". В 2018 році Славінський отримав звання Народного артиста України. Нагадаємо, відомий драматург і актор Гафур Каюмов загинув у віці 59 років, впавши в оркестрову яму районного будинку культури. Артист отримав серйозні травми і помер на місці події.

Читайте АСН в Google News