Україна має намір заборонити в'їзд угорському міністрові у справах Закарпаття

03.08.2018, 20:40

Міністерство закордонних справ України має намір жорстко реагувати на введення в Угорщині посади міністра у справах Закарпаття. Про це заявив заступник глави МЗС України Василь Боднар в коментарі Європейській правді.

За словами дипломата, поки український уряд чекає офіційних пояснень від угорських колег. «Якщо не буде реакції, на яку ми розраховуємо, якщо не буде вичерпного роз'яснення і зміни назви, Україна буде змушена реагувати жорстко, не виключаючи ймовірності заборони на в'їзд. Хоча, звичайно ж, ми цього не хотіли б», - зазначив представник МЗС.

Він також підкреслив, що Київ вважає втручання сусідньої держави в свої внутрішні справи неприйнятними. Україна також заявила про готовність вживати всіх можливих заходів дипломатичного впливу.

Нагадаємо, Угорщина пригрозила протидіями в разі, якщо новий український закон про мови, який прийде на зміну скасованому "закону Ківалова - Колесніченка", не надасть угорській мові статус офіційної. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю "Європейській правді".

Читайте АСН в Google News