Бойовики не пустили ОБСЄ в окупований Новоазовськ

03.08.2018, 19:40

Бойовики "ДНР" не дозволили Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) потрапити в окупований Новоазовськ Донецької області. Про це повідомила прес-служба СММ ОБСЄ в Україні.

За даними організації, спостерігачі перебували на контрольно-пропускному пункті більше трьох годин. За цей час безліч цивільних осіб безперешкодно перейшли через контрольний пункт пропуску, однак місії такої можливості не надали.

"Такі перешкоди для нашого руху часто трапляються, тому що сторони знають, що якщо СММ побачить щось, ми публічно повідомимо про це", - припустили в ОБСЄ. Як повідомили в організації, тільки за липень свобода пересування СММ ОБСЄ була обмежена близько 40 раз в південних частинах Донецької області, які знаходяться під контролем бойовиків.

"Кожен з тих 40 разів збройні формування порушили мінські угоди, з якими вони погодилися, і не дозволяли спостерігачам СММ виконувати свою роботу, щоб встановити факти і сприяти нормалізації ситуації в регіоні", - підсумували в прес-службі СММ.

Нагадаємо, втомлені від постійного насильства і крайньої бідності жителі селища Золоте-5 (Михайлівка), направили бойовикам лист з проханням передати їх містечко в підпорядкування владі України. Відповідне звернення з підписами з'явилося в соцмережах.

Читайте АСН в Google News