У мережі поширюють фейк про передачу управління Кримом РФ, США і Ізраїлю

28.07.2018, 12:05

Президент ізраїльського Інституту східного партнерства Авраам Шмулевич назвав пропагандистським вкиданням заяву російського політолога Станіслава Бєлковського про те, що глава Білого дому Дональд Трамп на переговорах з президентом РФ у Гельсінкі запропонував перетворити анексований Крим в акціонерне товариство, яким керуватимуть Росія, США і Ізраїль. Про це передають «Крим.Реаліі».

«З точки зору права і фактичного стану речей - це є нонсенсом. За дивним збігом зараз почала активно розкручуватися конспірологічна теорія про те, що давно єврейські банкіри позичили Сталіну величезну суму грошей під заставу Криму, і через це виникла ідея створення в Криму єврейської держави. Ця теорія - безглузда вигадка, але вона активно поширюється в РФ, і її в черговий раз повторив російський політолог Бєлковський, розповідаючи про «сенсаційні» документи», - розповів Авраам Шмулевич.

Нагадаємо, 21 липня Станіслав Бєлковський у своїй передачі «Російська провокація», присвяченій темі Криму, розповів, що в його розпорядженні є уривок стенограми розмови Дональда Трампа і Путіна в Гельсінкі, в якій президент США запропонував керувати Кримом Росії, США і Ізраїлю.

Читайте АСН в Google News