Жила як злидарка і померла в шафі. Подруга засновниці Femen розповіла про останні дні її життя

27.07.2018, 11:10

Засновниця Femen Оксана Шачко вбила себе в шафі. Тіло знайшли її подруга Марія Сильченко та молодий чоловік Ніколо, розповіла сама подруга. Для цього довелося ламати двері її соціальної квартири в околицях Парижа, куди збідніла дівчина переїхала місяць тому.

"Вона була в шафі. Коли Ніколо її побачив, виштовхав мене з квартири, щоб я її не бачила. Шафа була у неї величезна, як ціла кімнатка-комора", - сказала Сильченко.

Подруга розповіла, що Оксана перестала виходити на зв'язок в минулі вихідні. Останній раз Марія бачила її на вечірці в п'ятницю. Вона була з Ніколо і здавалася веселою. На вечірці пара посварилася, але подруга не пов'язує з цим самогубство.

Дівчина зазначає, що Оксана не була задоволена життям. Хоча вона писала атеїстичні ікони, виставляла їх у галереях, грошей не вистачало. Також вона не знаходила спільну мову зі своїм богемним оточенням, вважала його лицемірним.

"Вона була в статусі біженця, не бачила маму з моменту виїзду (в 2013 році. - Авт.). Не могла приїхати в Україну. Вона думала, що в 30 років буде жити краще, а в підсумку - жила в злиднях, ніколи не було грошей, з житлом постійні проблеми. Ніколо, хлопець Оксани, плаче і звинувачує себе", - говорить Марія Сильченко.

Відзначимо, українка Оксана Шачко, тіло якої знайшли 23 липня в Парижі, народилася в Хмельницькому 31 січня 1987 року. Разом з Анною Гуцол і Олександрою Шевченко вона в квітні 2008 року стала однією із засновниць руху Femen, нагадує ТСН. У той же час, не ясно, чому Шачко не могла повернутися в Україну, ніяких кримінальних справ або переслідувань проти неї не велося.

Читайте АСН в Google News