Шведська студентка зупинила депортацію афганця, влаштувавши стоячий протест у літаку

25.07.2018, 16:48

Студентка зі Швеції Елін Ерссон завадила депортації в Афганістан 52-річного чоловіка, відмовившись зайняти своє місце в літаку, що здійснював рейс Гетеборг - Стамбул. Про це пише портал телеканалу "Дождь". Відео Ерссон розмістила на своїй сторінці в Facebook. Як пояснює студентка, вона вирішила вжити заходів після того, як дізналася, що в Стамбулі чоловіка пересадять на літак, який відправиться до Афганістану. "Якщо його депортують, він, швидше за все, помре, - каже дівчина на відео. - Я намагаюся врятувати його життя". Вона додала, що, за законом, пілот не має права почати зліт, поки всі пасажири не займуть свої місця.

Думки пасажирів, що летіли тим же рейсом, розділилися: деяких із них обурила поведінка дівчини - на відео чутно, як вони вмовляють її сісти і заспокоїтися. Один із них навіть спробував відібрати у неї смартфон. Були й ті, хто зустрів дії Ерссон зі схваленням: в кінці ролика, коли студентку і чоловіка, що підлягає депортації, виводять з літака, можна почути оплески.

Як повідомляє Deutsche Welle, після інциденту чоловіка зняли з рейсу, але залишили під вартою. Його подальша доля поки невідома, розповідає Делфі

Читайте АСН в Google News