У Київських озерах передохли птахи і навіть щури. Влада не реагує

19.07.2018, 22:00

У Києві разом з мором качок стали гинути ворони і щури. Про це повідомляють в соцмережах жителі столичного мікрорайону Теремки-2.

«Птахів на озерах Теремки-2 продовжують труїти, приєдналися ворони і щури. Прохання бути уважними, слідкуйте за дітьми і домашніми тваринами», - пишуть в співтоваристві «Громада Теремки-2» в Фейсбук.

Киянин Максим Юр'єв повідомив, що державна лабораторія на Волинській, 12 відмовляється надавати жителям повні результати (в т.ч. бактеріологічні) експертиз мертвих качок, незважаючи на те, що люди самі замовляли і оплачували дослідження.

Також користувач зазначив, що є тільки попередні результати розтину і часткові аналізи, за якими це схоже на отруєння. Однак, як підкреслив Юр'єв, епідемічна загроза і загроза для людей не виключається.

Екіпаж патрульної поліції, який прибув на місце події, відмовився викликати слідчо-оперативну групу. Крім того, киянин уточнив, що районні і державні служби перекладають відповідальність на орендаря території, який уникає спілкування з пресою. Разом з тим, кияни продовжують купатися на озерах, відпочивати з дітьми. Потенційно небезпечна територія не обгороджена, розповідає Онлайн.уа.

Читайте АСН в Google News