Суд відмовився переводити борги компанії Ахметова на киян

19.07.2018, 17:28

Господарський суд Києва 19 липня не задовольнив заяву компанії "Київенерго" про заміну боржника у справі про заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" на комунальне підприємство "Київтеплоенерго", передає УНІАН.

"Суд постановив заяву "Київенерго" про заміну боржника у справі... і визнання правонаступником "Київтеплоенерго" залишити без задоволення... На думку суду, частина 3 статті 22 закону "Про теплопостачання" в частині правовідносин, у яких кінцевим власником попереднього і нового користувача теплових мереж є різні особи, суперечить статтям 13, 41, 61 Конституції України", - йдеться в рішенні суду.

"Відповідно, суд не застосовує статтю 22 закону "Про теплопостачання" до цих правовідносин... Отже, ні "Київтеплоенерго", ні територіальна громада Києва не повинні відповідати за борги "Київенерго" перед "Нафтогазом", - наголошується в рішенні.

Це рішення може бути оскаржене в апеляційному суді. У свою чергу, юрист "Київтеплоенерго" Ніна Саломенко зазначила, що це рішення стосується виконавчого провадження про частину заборгованості "Київенерго" перед "Нафтогазом", в якому "Київенерго" хотіло замінити боржника на "Київтеплоенерго".

У той же час це рішення є важливим для поточних судових розглядів між містом і "Нафтогазом".

"Паралельно у провадженні знаходяться позови міста до "Нафтагазу" про визнання договорів на поставку газу укладеними. У свою чергу "Нафтогаз" подав зустрічний позов, у якому він вимагає від "Київтеплоенерго" визнати наступником всіх боргів "Київенерго", - сказала вона.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" відмовився підписувати договори на поставку газу з "Київтеплоенерго" через невирішене питання боргових зобов'язань "Київенерго" на суму майже 5 млрд гривень.

Читайте АСН в Google News