У Вінницьких лісах зафіксовано аномальну кількість грибів

19.07.2018, 19:38

Ринки Вінницької області заполонили гриби, величезна кількість яких зросла в місцевих лісах - погода сприятлива. За кілограм білих просять 100-120 гривень, маремухи - по 20 гривень, підосичники - по 30.

"Подруга вже заробила в цьому році на грибах 5000 гривень. Уже стільки їх зібрала, що днями і мені 10 кілограмів передала. Заготівля грибів - дуже вигідна справа. Вони замінюють м'ясо. Багаті білками. Кращі смакові якості - у тих, що зберігалися замороженими", - розповідає вінничанка Валентина Ковтун.

Вона ділиться, як можна ефективно зберігати гриби:

Гриби після очищення потрібно відварити, злити воду, дати охолонути. Невеликими порціями розкласти в поліетиленові пакети і закласти в морозильну камеру. У будь-який час можна дістати і готувати.

Досвідчені грибники визнаються: багато вродило грибів в околицях Немирова - села Вороб'ївка, Дубмаслівка і інші села поблизу. Після хороших дощів гриби тут іноді збирають мішками. Грибники їдуть і в Чорний ліс під Калинівкою - тут водяться білі. Жителі Хмільника їздять на грибне полювання на Літинщину. Одному зі щасливців вдалося знайти білий гриб вагою 920 грамів, розповідає 33 канал.

Читайте АСН в Google News