КБ "Луч" показало нове протитанкове озброєння для броньовика "Козак"

19.07.2018, 07:25

На Гончарівському військовому полігоні відбулася демонстрація нового бойового модуля для бойової колісної броньованої машини «Козак-2М». Це тристоронній проект, в якому беруть участь турецька компанія Aselsan, державне Київське конструкторське бюро "Луч", а також приватне підприємство НВО «Практика».

Представлений модуль може оснащуватися різними типами кулеметів, але головна його ударна сила - це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс «Бар'єр» у виконанні із збільшеною кількістю ракет на пусковій. Це чотири ракети Р-2С. Максимальна дальність пуску - 5 кілометрів, бронепробиваємість за динамічним захистом - 800 міліметрів. Також можуть застосовуватися ракети з осколково-фугасною бойовою частиною. Система управління ракетою - лазерна, напівавтоматична. Перезарядки - через люки на даху машини.
Маса модуля - в межах 400 кілограмів.

Модуль оснащений двигунами, які забезпечують швидкість перекидання осі прицілювання, за твердженнями представників турецької компанії, до 30° в секунду.

Під час випробувань в день були здійснені пуски керованою протитанковою ракетою Р-2С на відстань в 1,8 кілометра по рухомій мішені, а також вночі - на відстані в 3 кілометри по броньованій цілі, з використанням тепловізора компанії Aselsan.

Читайте АСН в Google News