Реакція буде "вкрай негативною": Путін повідомив, що чекає Україну в разі вступу в НАТО

17.07.2018, 11:50

У разі вступу України або Грузії в Північноатлантичний альянс Росія відреагує "вкрай негативно", оскільки розширення НАТО є прямою загрозою для РФ. Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Для нас це пряма і безпосередня загроза для національної безпеки. Пересування інфраструктури НАТО до наших кордонів було б загрозою. І реакція була б вкрай негативною", - зазначив глава російської держави.

Раніше, ще 5 червня, президент РФ в інтерв'ю австрійському телеканалу ORF заявив, що відмова України від перспективи вступу в НАТО не припинить російську агресію проти неї, оскільки в РФ прагнення Києва до євроатлантичної інтеграції вважають "однією з проблем, але не єдиною". Нагадаємо, президент США Дональд Трамп наполягає на незаконності анексії Криму Росією, але у Росії "інша точка зору".

Про це заявив Володимир Путін на підсумковій прес-конференції після більш ніж двогодинної зустрічі з Дональдом Трампом у Гельсінкі. У свою чергу, Д. Трамп не став відповідати на це запитання і просто промовчав.

Читайте АСН в Google News