Кров стікає не так. Вчені запідозрили, що Туринська плащаниця - підробка

17.07.2018, 07:31

Вчені запідозрили, що Туринська плащаниця - підробка. На думку дослідників, людина, загорнута в плащаницю, не могла бути розіп'ятою. Такий висновок вони зробили, вивчаючи рух стікаючої з ран крові. Вчені Комітету з розслідування псевдонаукових тверджень досліджували залишки крові на Туринській плащаниці і дійшли висновку, що вони не можуть належати розп'ятому Ісусу Христу. Робота вчених опублікована у виданні Journal of Forensic Sciences.

Дослідники намагалися зрозуміти, яким чином буде текти кров з ран на долонях, передпліччях, спині, ребрах і ногах. В експерименті взяли участь жива людина і манекен. Була використана донорська кров.

Антрополог Маттео Борріні і хімік Луїджі Гарлашеллі порівняли сліди крові, отримані в результаті експерименту з плямами на християнській реліквії. В результаті вони дійшли висновку, що їх неможливо було залишити в лежачому положенні.

Остаточний висновок вчених свідчить, що загорнута в плащаницю людина не могла бути розп'ятою. На їхню думку, плащаниця була створена в XIV столітті і є підробкою.

За біблійними переказами, Йосип Аримафейський загорнув тіло Ісуса Христа в плащаницю. Християнська реліквія зберігається в Соборі Іоанна Хрестителя в Туріні.

Читайте АСН в Google News