"ОХМАТДИТ" просить дозволити трансплантацію від нерідного донора. Відділенню не дають навіть ліків

12.07.2018, 14:47

Лікарі Центру дитячої онкогематології та трансплантології кісткового мозку домагаються дозволу на проведення пересадки від нерідного донора, проте зараз їх не забезпечують навіть необхідними ліками. Таку думку висловила президент благодійного фонду "Допомога онкохворим дітям" Валентина Маркевич на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

За її словами, на сьогоднішній день Центр дитячої онкогематології отримав лише два найменування препаратів за 2017 рік. Решту необхідних для лікування дітей ліків змушені купувати за свій рахунок або батьки хворих, або благодійні фонди.

При цьому лікар-гематолог Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку НДСЛ «ОХМАТДИТ» Юлія Базалук додала, що замість необхідних дітям високоефективних і дорогих препаратів МОЗ пропонує відділенню невідомі фахівцям ліки. Як пояснила медик, навіть її закордонні колеги не знають ні таких препаратів, ні виробників, що не дає можливості застосовувати їх при лікуванні важких онкологічних захворювань.

Нагадаємо, лікарі відділення трансплантології "ОХМАТДИТу", викриті в регулярному вимозі з батьків хворих дітей покупки медикаментів, які є на складі лікарні, і отримали догану від адміністрації, подали на неї в суд. Про це заявила головний лікар Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ" Ірина Садов'як на прес-конференції.

Читайте АСН в Google News