Найманці ПВК, що воюють у Сирії і на Донбасі, просять Путіна легалізувати їх

07.07.2018, 12:30

Ветеранська організація направила до адміністрації російського президента Путіна і до Верховного суду РФ звернення з вимогою надати легальний статус діяльності приватних військових компаній та визнати факт участі найманців ПВК у бойових діях у Сирії, визнавши за ними статус учасників бойових дій (УБД). Звернення ветеранів підписали полковник у відставці Володимир Петров, генерал-полковник у відставці Леонід Івашов і глава комітету загальноросійських офіцерських зборів отаман Євген Шабаев, пише «Радіо Свобода».

«Через відсутність правового статусу учасника ПВК солдати і офіцери цих підрозділів не мають з боку держави соціальної, реабілітаційної та економічної підтримки. Багатьом учасникам ПВК загрожує кримінальне переслідування за статтею "Найманство" .При цьому керівники ПВК "Патріот", "Вагнер" та ін. отримують державні нагороди з рук президента Росії, а в рамках міждержавних переговорів афілійовані структури керівництва приватних військових компаній отримують вигідні контракти», - йдеться у зверненні.

Ця заява порушує негласне табу російської влади на обговорення секретних операцій, у яких беруть участь тисячі громадян РФ, які воюють у Сирії на боці президента Башара Асада в цивільному статусі.

Читайте АСН в Google News