"Дорогі" вкладники. Співробітники Ощадбанку викрали 40 млн у VIP-клієнтів

04.07.2018, 09:10

Співробітниця Ощадбанку організувала злочинну групу, яка викрала велику суму з рахунку VIP-клієнтки. До групи входили ще чотири менеджера банку і чотири сторонні людини. Всіх зловмисників зловила поліція, повідомляють російські ЗМІ. Управління МВС по Санкт-Петербургу і Ленінградської області теж пише про це, не згадуючи назви банку.

Як з'ясували слідчі, спочатку злочинний план придумала 30-річна співробітниця Ощадбанку на прізвище Копітель. Дівчина намовила менеджера з обслуговування VIP-клієнтів (прізвище Алексєєв) за гроші надати їй дані про рахунок однієї клієнтки.

Далі в відділення банку на Московському проспекті в Санкт-Петербурзі під виглядом цієї VIP-клієнтки звернулася жінка на прізвище Лохматова. Брати участь у злочині її підмовили співробітники Ощада або їхні знайомі. Лохматова попросила перевести зі "свого" рахунку $707 тис. в ощадні сертифікати. Вийшло два сертифіката по 20 млн рублів.

У банку перевіряють посвідчення особи у клієнтів, але клієнтський менеджер, і менеджер допконтроля теж були в змові. Потім наступна група аферистів прийшла в банк і перевели в готівку ці сертифікати.

Читайте АСН в Google News