Саакашвілі на батьківщині засудили до 6 років в'язниці

28.06.2018, 19:24

Грузинського і українського опозиційного політика суд в Тбілісі засудив до 6 років тюрьми.Об це повідомило видання "Грузія Online".

За інформацією видання, Тбіліський міський суд визнав колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі винним. Колишнього главу грузинської держави звинувачують у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства та в організації умисного заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю депутату парламенту Грузії Валерію Гелашвілі.

Справа стосувалася подій 2005 року, коли було скоєно збройний напад на політика. За рішенням судді, екс-президент Грузії засуджений до 6-ти років позбавлення волі.

Крім того, суд позбавив опального політика також і права обіймати посади на 2 роки і 3 місяці. Нагадаємо, екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі перебуває в ЄС, де займається громадською діяльністю.

Зокрема, він веде пошук незаконно нажитого майна впливових українських чиновників і домагається санкцій для них. Про це повідомив екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі на прес-конференції в Гаазі.

Читайте АСН в Google News