"Геть, рашисте, з України!": Вуличний концерт Гребенщикова в Києві спробували зірвати

22.06.2018, 18:09

Безкоштовний концерт Бориса Гребенщикова в Києві на Пейзажній алеї хотіли зірвати активісти. Під час виступу молодий чоловік розгорнув за спинами музикантів плакат з написом «Геть рашистів з України».

Втім, охорона відібрала у активіста плакат і виштовхала з натовпу. Нагадаємо, активісти вимагали заборонити Гребенщикову в'їзд в Україну за його обіцянки виступити у анексованому Криму і на окупованому Донбасі. Пізніше музикант заявив, що не збирався порушувати закони України.

Нагадаємо, в інтерв'ю ВВС свого часу Гребенщиков заявив, що ніколи не бачив українців у Криму, що у Львові "існують шалені, фашисти (склейка - Ред.). Вони повинні сидіти за гратами".

"Я не бачу ніяких проблем насправді між Росією і Україною, їх не було і бути не може. Існують божевільні по обидва боки, яким дуже потрібно проявити себе за рахунок інших. Ця піна завжди існує. Зараз вона виплила на поверхню. І я сподіваюся, вона також піде, як вона і виплила. Це один народ, який просто говорить різними мовами", - заявив тоді Гребенщиков.

Читайте АСН в Google News