"Вони все одно помруть". Гройсман не почув "нічого такого" у словах Лінчевського, депутати не згодні

22.06.2018, 13:54

Скандальний заступник в.о. міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський не говорив, що хворих на онкозахворювання не потрібно лікувати - його слова вирвали з контексту. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, виступаючи в парламенті під час години запитань до уряду, передав кореспондент ASN.

"Я прослухав плівку із записом виступу цього заступника міністра. Якби він так однозначно сказав про це, я б ні в кого поради не спитав, а звільнив тієї ж хвилини. Коли почали ретельно розбирати, то побачили, що слова вирвали з контексту. Просто знайти формальну причину і звільнити за те, чого він не робив, по суті, це неправильно ", - зазначив політик.

За його словами, він готовий звільнити скандального чиновника, проте зробить це лише "по справедливості" - тільки в тому випадку, якщо той дійсно винен. Також прем'єр додав, що запропонував Лінчевському виправдатися за свої слова реальними добрими справами і подбати про онкохворих.

При цьому народний депутат (фракція БПП) Валерій Карпунцов, виступаючи з парламентської трибуни, порадив прем'єр-міністру не брати на себе гріхів недбайливих чиновників, а звільнити Лінчевського за неприпустимі висловлювання. За словами нардепа, члени коаліції зібрали вже близько 200 підписів за це рішення і офіційно направили їх в уряд.

Нагадаємо, заступник в.о. міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, виступаючи на засіданні Рахункової палати, заявив, що витрати на лікування важко хворих українців за кордоном - марні, оскільки ті все одно помруть. Його слова викликали суспільний резонанс і гучні заяви серед політиків в Україні.

Читайте АСН в Google News