Серйозне попередження: влітку в Україну прийдуть раніше не бачені смерчі й урагани

22.06.2018, 07:27

Погода влітку 2018 примхлива - то раптова спека, то грози і дощі з градом. Такі різкі зміни природних явищ і температур небезпечні для нас, розповіла популярний телесиноптик Наталія Діденко

"Літній характер синоптичних процесів може бути небезпечним. За лічені години з однієї хмари розвиваються грози, з'являється град і навіть шквали. Також для цього періоду року, в умовах вологої і спекотної погоди, характерне утворення маломасштабних смерчів, які вже фіксувалися в Одеській та Київській області", - говорить синоптик.

Незважаючи на сьогоднішню спеку, вона додала, що на Західній Україні за кілька днів повернуться дощі. 22 червня холодний атмосферний фронт накриє грозовими дощами західні області України, поступово - північні, частину центральних і ввечері Одеську і Миколаївську.

З понеділка температура повітря почне поступово вирівнюватися, повертатися в звичне літнє русло. У денні години в середині тижня стовпчики термометрів коливатимуться в межах +23 +28 градусів, в південній частині до +27 +32 градусів.

25 і 26 червня дощі з грозами найбільш вірогідні в західних і місцями в північних областях. У центральній частині, на сході і на півдні - без опадів.

Читайте АСН в Google News