Зняв з живої скальп і покусав обличчя: Голлівудського режисера визнали винним у вбивстві українки

21.06.2018, 18:35

Голлівудський режисер, сценарист і мультиплікатор Блейк Лейбел визнаний винним у вбивстві своєї дівчини, українки Яни Касьян. Про це повідомляє видання Independent.

Лейбела засудили за злочин, скоєний у травні 2016 року. Мати Касьян звернулася в поліцію, заявивши, що її дочка пропала безвісти. Співробітники правоохоронних органів виявили її понівечений і знекровлений труп у забарикадованій квартирі Лейбела в Західному Голлівуді. Крім убивства, його звинуватили в нанесенні каліцтв і тортурах.

Патологоанатоми, що виступали на судовому процесі консультантами, заявили, що дії, які підсудний скоїв над трупом, безпрецедентні за рівнем варварства і жорстокості. Вони підкреслили, що Касьян «померла повільною і болісною смертю».

Подробиці розтину Касьян було озвучено в рамках цивільного позову, поданого її сім'єю, яка вимагає компенсації в розмірі 56 мільйонів доларів за її смерть. «Весь скальп пані Касьян був травматично знятий - тобто відірваний або зрізаний до кісток, деякі частини обличчя були відірвані. У неї були синці та укус на її обличчі, і жінка прожила, принаймні, вісім годин після отримання травми голови", - повідомив свого часу на суді патологоанатом Джеймс Ріб. За його словами, жінка померла від утрати крові.

Нагадаємо, свого часу Лейбел написав сценарій і виступив режисером фільму «Лисий» 2008 року, зняв кілька епізодів мультсеріалу «Космобольці». Він також став автором коміксу «Синдром» про серійного вбивцю, одна з ілюстрацій якого нагадує сцену, побачену поліцейськими в спальні Лейбела. На ній зображено оголену жінку на залитому кров'ю ліжку. Касьян емігрувала до США в 2014 році. За три тижні до смерті вона народила дочку.

Читайте АСН в Google News