7 речей, яким кожен батько зобов'язаний навчити свого сина

20.06.2018, 22:07

Існує ряд речей, яким сина може навчити тільки батько. Незважаючи на те, що у вихованні дитини величезна роль відводиться мамі, однак є речі, з якими краще зможе впоратися чоловік-батько. Особливо це стосується виховання сина.

Найчастіше з самого народження дитину оточують жінки: виховательки в дитячому саду, потім вчителі в школі (а це 80% – жінки), а вдома – мами і бабусі. Природно, отримуючи постійно жіночу опіку і увагу, дитині (особливо хлопчикові) не вистачає спілкування з батьком і чоловічій компанії. Адже це дуже важливо для дитини, особливо в ранньому віці. Тому поспішаємо розповісти тобі про ряд речей, яким може навчити сина тільки батько.

1. Лише батько може навчити сина бути сильним і здатним дати відсіч своєму противнику
Таке право належить чоловікові і неспроста. Тільки батько здатний на власному прикладі прищепити дитині хоробрість, мужність і силу, які допоможуть захистити себе і своїх близьких, відстояти власну правоту і позицію. Також важливо пояснити дитині, коли дійсно потрібно відстоювати свою думку, а коли не варто вестися на провокації. Адже саме батько зможе показати, що прояв доброти – риса сильних духом людей.

2. Розповісти про те, як важливо вміти перемагати і з честю програвати
У дитини в юному віці, як правило, дуже багато друзів, з якими він проводить своє дозвілля. Однак найкращим товаришем в активних іграх і змаганнях повинен бути батько. Саме він здатний прищепити своїй дитині якості, необхідні для чоловіка. В першу чергу, допомогти відчути смак перемоги і подолати всі труднощі для її досягнення. Також важливо, щоб дитина з допомогою батька зрозуміла, що поразка – це не страшно. Просто треба прагнути виправляти свої помилки і далі слідувати вперед.

3. Пояснити, як правильно ставитися до слабкої статі
Теоретично розповісти, як хлопчикові треба ставитися до дівчаток, може і мама. Але важливо, щоб тато показав це на власному прикладі. Піти разом з сином і купити мамі, сестрі або бабусі квіти, зробити приємний подарунок або приготувати сніданок. І нехай це буде не тільки в день 8 березня. Навчити ввічливо і тактовно спілкуватися з іншими оточуючими жінками – будь це хтось із родичів чи продавщиця в супермаркеті. Важливо, щоб якості справжнього захисника і джентльмена прищеплювалися дитині з самого дитинства.

4. По-чоловічому поговорити про любов
Згодом необхідно, щоб син дізнався про сильні почуття, які існують між чоловіком і жінкою. А для цього необхідно поговорити з підлітком відверто, по душам. Розповісти, як тато влаштовував перші побачення мамі, як залицявся до неї. Але все в свій час. Потрібно пояснити, що не треба поспішати у виборі своєї половинки, що варто почекати ту саму і єдину.

5. Допомогти виробити свою точку зору на навколишній світ
Для цього не треба прикладати якихось грандіозних зусиль, просто треба бути поруч і постійно розмовляти з дитиною. В результаті вона зрозуміє, що крім мами зі своїм поглядом на навколишній світ, є ще й батько з іншим підходом і поглядом. Звичайно, батьки повинні бути єдині в питаннях виховання, але в деяких - філософії можуть відрізнятися. Це цілком природно і правильно. В результаті дитина навчитися поступово формувати свою точку зору на важливі життєві питання.

6. Навчити важливим чоловічим завданням
Існує ряд речей, з якими може впоратися лише чоловік. Наприклад, відремонтувати автомобіль, прикрутити поличку, полагодити зламані дверцята шафи, приготувати дрова для барбекю, а також вміло розвести багаття. Навіть якщо дитина живе в місті – це їй теж стане в нагоді в житті. І звичайно ж, коли прийде час – навчити сина правильно голитися.

7. Розповісти і показати, що потрібно вміти робити в побуті
Дитину потрібно навчити елементарним побутовим речам, з якими ми стикаємося щодня – вмінню зав'язати краватку, погладити сорочку, винести сміття, допомогти мамі в прибиранні по будинку. Також добре, якщо дитина під наглядом мами і тата навчиться готувати елементарні страви – омлет, макарони або простенький суп. Тоді вона зможе подбати про себе в дорослому житті, якщо навчиться справлятися з подібними завданнями.

Всі перераховані вище речі, яким сина повинен навчити батько, дуже важливі у вихованні. І чим більше дитина дізнається і навчиться у тата, тим буде краще. А згодом він зможе передати набуті своєму синові – адже він теж майбутній батько.

Читайте АСН в Google News