Коболєв збирається продати "Укргазвидобування" Соросу - в Раді вимагають звіту

18.06.2018, 12:10

Глава правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв повинен відзвітувати у Верховній Раді і відповісти на запитання народних депутатів про плани продажу "Укргазвидобування". Таку думку висловив народний депутат (фракція "Батьківщина") Сергій Соболєв на засіданні погоджувальної ради, передав кореспондент ASN.

"Ми бачимо, що відбувається у НАК" Нафтогаз ", який встановлює собі мільйонні премії, коли зі ЗМІ ми дізнаємося, що, виявляється, веде переговори пан Коболєв з паном Соросом про продаж "Укргазвидобування". Куди ми дійшли? Що відбувається? І Коболєв і далі залишається на посаді?" - відкинув нардеп.

За його словами, Андрія Коболєва необхідно негайно викликати до парламенту, щоб він відзвітував перед народними обранцями і повідомив, за яку суму він домовився продати Соросу державну компанію "Укргазвидобування". При цьому він додав, що в парламенті з'являється всі суцільно "лобістські" закони, а главу держави, зокрема, взагалі не цікавить звіт про діяльність компанії "Нафтогаз".

Нагадаємо, Апеляційний суд округу Свеа задовольнив клопотання ВАТ "Газпром" і наказав призупинити виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між "Газпромом" і "Нафтогазом" стосовно транзиту газу. Раніше стало відомо, що керівництво "Нафтогазу" вирішило преміювати співробітників за перемогу в арбітражному суді на загальну суму понад 45 млн доларів. Зокрема, глава правління НАКу Андрій Коболєв отримав 207 млн ​​грн, або 7,9 млн доларів.

Читайте АСН в Google News