Рада цього тижня планує ухвалити закон про нацбезпеку і оборону

18.06.2018, 11:50

Поточного тижня парламент працюватиме над законом про національну безпеку і оборону. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради, передав кореспондент ASN.

"На цьому тижні - це вже крайній термін, коли ми могли б його прийняти, оскільки в липні відбудеться саміт НАТО. Ми повинні продемонструвати, що Україна виконує свої обов'язки щодо співпраці з НАТО і йде шляхом реформ", - зазначив політик.

За його словами, робоча група підготувала всі правки до законопроекту до другого читання, у вівторок профільний комітет обіцяє провести засідання. Таким чином, в середу закон може бути винесено до сесійної зали для розгляду, щоб вже в четвер поставити його на остаточне голосування.

Парубій, зазначив, що закон про нацбезпеку і оборону є фундаментальним для блоку законів у сфері безпеки. Також у четвер планується розглянути низку  інших питань у сфері безпеки і оборони, а також законопроекти профільного комітету з питань захисту ветеранів АТО.

При цьому він додав, що на поточному пленарному тижні депутати працюватимуть над пакетом законів у галузі культури. Всього таких законопроектів пропонується 6, і фракції мали можливість попередньо їх вивчити.

Нагадаємо, Верховна Рада України розглянула і затвердила в першому читанні президентський проект закону (№8068) про національну безпеку. За це рішення проголосували 265 народних депутатів на пленарному засіданні 5 квітня.

Читайте АСН в Google News