Чому почав дорожчати долар і якого курсу чекати восени

18.06.2018, 10:25

Долар в Україні минулого тижня почав дорожчати. Спочатку - на міжбанку, а до кінця тижня цю тенденцію відбив і офіційний курс НБУ. На цьому тижні аналітики прогнозують подальше зміцнення національної валюти США.

Короткостроковий прогноз:
Одна з причин девальвації нацвалюти - сезон відпусток. Активність на ринку знизилася, в той же час українці почали купувати валюту, щоб витратити її за кордоном під час відпустки. В цей же час незначно знизилися ціни на пшеницю і кукурудзу на світових ринках.

Так що на поточному тижні аналітики обіцяють помірне зростання курсу долара. Безготівковий долар буде торгуватися через тиждень поблизу 26,3 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,0/26,3 грн.

Гривня б'є рекорди, а аналітики будують позитивні прогнози
Незважаючи на нестабільність і постійні стрибки курсу, Bloomberg віддав гривні перше місце за темпами зміцнення в 2018 році. Долар за перше півріччя подешевшав на 7,5%. Цього літа долар міг би опуститися до в 25,5 грн, а то і до 24,5 грн/$. Правда, така ситуація фактично неможлива - на початку опалювального сезону і з активізацією ділової активності восени курс долара сягне 30 грн/$.

Читайте АСН в Google News