СБУ назвали партію в Україні, фінансуванням якої займався особисто Путін

15.06.2018, 16:50
Українська партія "Розумна сила" фінансувалася з Росії. Про це під час брифінгу в Києві повідомив начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Богдан Тиводар. Під час брифінгу було продемонстровано фрагменти аудіозаписів переговорів вже відомого у справі "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка замовника - Бориса Германа.
 
"Крім того Службою задокументовано, що Герман був посередником, за допомогою якого російські спецслужби фінансували проросійські політичні сили в Україні. Згадується партія "Розумна сила". Звертаємо увагу, що рішення про фінансування партії приймалося на рівні вищого політичного керівництва РФ. "Вова Пу" - Путін, а сам Герман чітко позначає свої функції як касира", - сказав Богдан Тиводар.

 
"Г- у них тут есть партия, с которой они работают, я тебе дам почитать и ты поймешь. цель у нас простая выдать в Киеве людям всю сумму. Сумма 130 тысяч. Мы отсюда высылаем 70, остальное добавляем по месту из кассы. 
А он пошел сегодня к "Большому Пу" (Свидетель переспрашивает - к Вове?,ему отвечают - Да - авт) и сказал - я ничего не могу сделать. Он сказал деньги надо сейчас на эту партию. У них тут есть партия "Розумна сила" называется . Они ее финансируют. Деньги он мне передает. 
Свидетель - то есть ты выдаешь эти деньги?
Г - я их кассир
Свидетель - кассир самая лучшая должность всегда была", - говорится в материалах СБУ.
"Г у них тут є партія, з якою вони працюють, я тобі дам почитати і ти зрозумієш. Мета у нас проста - видати в Києві людям всю суму. Сума 130 тисяч. Ми звідси висилаємо 70, решту додаємо за місцем з каси.
А він пішов сьогодні до "Великого Пу" (Свідок перепитує - до Вови? Йому відповідають - Так. - Авт) і сказав - я нічого не можу зробити. Він сказав гроші, що треба зараз на цю партію. У них тут є партія "Розумна сила" називається. Вони її фінансують. Гроші він мені передає.
Свідок - тобто ти видаєш ці гроші?
Г - я їхній касир
Свідок - касир - найкраща посада завжди була", - йдеться в матеріалах СБУ.
 
Нагадаємо, партія "Розумна сила" була створена в січні 2016 року і першочерговими кроками проголосила "припинення війни на Сході, встановлення миру в Україні та збереження балансу між геополітичними векторами у зовнішній політиці країни". Партію очолює Олександр Соловйов. Також партія активно просувала ініціативу щодо дозволу на вільне володіння зброєю українцям і проводила соцопитування на цю тему.
 

Читайте АСН в Google News