У Києві відкрили 13 офіційних пляжів, але купатися можна тільки на 11 - Плесо

15.06.2018, 13:52

У Києві офіційно відкрили 13 пляжів, проте на сьогодні купатися можна тільки на 11. Про це повідомив начальник служби утримання водних об'єктів КП "Плесо" Костянтин Пігуля на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"КП" Плесо "підготувало 13 пляжів, 16 зон відпочинку і 50 об'єктів біля води, де взагалі заборонено купатися, але відпочивати можна. В минулому році в місті було 11 пляжів - у цьому році - 13. Це зони відпочинку, на них проводяться капітальні ремонти", - зазначив експерт.

За його словами, так, наприклад, озера Центральне і Біле - є відкритими зливостоками, а затоки Верблюд, Собаче гирло - необладнані зони відпочинку, без купання. При цьому він додав, що 7 з цих 13 пляжів мають помітку "блакитний прапор", що відрізняє кращі пляжі по всьому світу (всього таких 4,5 тис. у світі).

У свою чергу, заступник глави Держспоживслужби Києва Дмитро Бориченко додав, що на сьогодні підписано з 13 - 12 паспортів, тобто всі пляжі міста, за винятком пляжу на озері Тельбін. Однак пізніше відхилення від норм виявили на пляжі біля озера Веселка - там тепер теж не рекомендують купатися.

При цьому він додав, що обов'язковою умовою підписання паспорта пляжу було проведення лабораторних досліджень якості води, якості води в питних фонтанчиках, якісні дослідження ґрунту і піску і санітарно-гігієнічний стан самих пляжів. Причому дослідження проводять щотижня. Нагадаємо, в Херсонській області збираються реалізувати проект зі створення нової туристичної зони на березі Чорного моря за принципом Грузії і Туреччини.

Читайте АСН в Google News