Медреформа: куди тепер везтимуть екстрених пацієнтів

15.06.2018, 13:02

Міністерство охорони здоров'я обіцяє так змінити екстрену медичну допомогу, щоб екстрених пацієнтів везли в лікарні, де є хірург і апарат УЗД. Таку думку висловив головний спеціаліст Управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України Олександр Данилюк на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У процесі трансформації системи охорони здоров'я будуть визначені ті установи, які зможуть надавати в екстреному режимі цілодобову медичну допомогу", - зазначив чиновник. За його словами, МОЗ визначить вимоги до установ, які увійдуть до цього переліку.

Ці медустанови будуть мати відповідне обладнання і фахівців для надання екстреної медичної допомоги. При цьому він додав, що зараз часто хворих, які потребують екстреної допомоги, доставляють в медустанови, в яких немає необхідного обладнання або ж, наприклад, хірурга.

При цьому в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун додала, що через 5 років українські "швидкі" будуть обладнані сучасними системами GPS, а через 4 роки в бригадах з'являться парамедики. Переобладнання машин "швидкої допомоги" також потребує певного часу.

Нагадаємо, медична реформа стала однією з найбільш масштабних корупційних схем в українській державі за часи незалежності. Таку думку висловив почесний голова ГО "Інститут громадського здоров'я" екс-заступник глави Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас.

Читайте АСН в Google News