Мінрегіон стверджує, що місцеві бюджети набиті грошима. А ось розумних людей - не вистачає

15.06.2018, 11:47

Профіцит бюджетів місцевих органів влади пояснюється нестачею робочих рук на місцях. Таку думку висловив директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Сергій Шаршов на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Вперше в історії України місцеві бюджети з вічно дефіцитних перетворилися на профіцитні. Це, з одного боку, говорить, що є кошти в громадах, але з іншого боку, це говорить про те, що немає у нас людського потенціалу, людського ресурсу, які могли б використовувати ці кошти повною мірою і вчасно", - зазначив експерт.

За його словами, про профіцитність свідчать кошти, розміщені органами місцевого управління на казначейських рахунках і на рахунках у банківських установах. При цьому він додав, що до теперішнього часу частина місцевих бюджетів у загальному зведеному бюджеті України перевищила 50%.

Нагадаємо, українська співачка Даша Астаф'єва обурилася фактом закриття школи в маленькому селі, в якому вона і вся її родина ходила в початкові класи. У цій же школі працювала вчителькою і її бабуся.

Школа розташована в селі Чортомлик, Дніпропетровської області та пропрацювала рівно півстоліття. Тепер же у місцевої громади немає грошей на її утримання, і установу вирішили закрити.

Читайте АСН в Google News