На межі екокатастрофи: Жителі Ялти і Гурзуфа повідомили про забруднення пляжів мазутом

13.06.2018, 06:15

В окупованому Гурзуфі скаржаться, що через маслянисту субстанцію, знайдену в воді, в Чорному морі плавати неможливо. Мазут залишається на шкірі, він практично не витирається. Щоб не забруднитися, люди залишають пляжі.

Місцеві жителі вважають, що виходячи з високої щільності забруднення і не малу площу маслянистого плями, швидше за все, мазут потрапив в море з якогось великого судна. Також в соціальних мережах повідомляють і про забруднені пляжі на південному сході Криму - в селі Морське.

«Потрібно щоб розібралася прокуратура - це ж на рівні екологічної катастрофи. Хтось же буде і рибу ловити, а потім її продавати», - пише жителька Гурзуфа Марина Забродська.

Така ж ситуація склалася і на пляжах Ялти:

«У Ялті екологічна катастрофа! Розлив мазуту! На багатьох пляжах біля кромки води осіли шматки чорного мазуту! Люди скаржаться, що вони і їхні діти вимазалися цим мазутом! Не знають як його виводити. Де екстрені заходи МНС по збору всього мазуту ?! Адміністрація пише якусь маячню про лідерство екологічності Ялти!»- пишуть користувачі соцмереж.

Читайте АСН в Google News