Не все так погано: Гройсман не хоче відмовлятися від закупівлі ліків через міжнародні організації

08.06.2018, 12:07

Відмови від закупівлі ліків через міжнародні організації не буде, оскільки їхня діяльність не настільки погана, як заявляють багато політиків і громадські організації. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман парламенті, передав кореспондент ASN.

"Я готую зараз велику доповідь щодо стану закупівлі ліків через міжнародні організації. І повірте мені, не все там так погано, як хтось хоче нам це нав'язати", - зазначив політик. За його словами, складається враження, що в Україні хочуть дискредитувати міжнародні організації на догоду вітчизняній фармацевтичній мафії.

Таким чином повернуться схеми, які діяли в країні протягом багатьох років і за допомогою яких відмивалися мільярди. При цьому він додав, що ніколи не піде на поводу у тих, хто прагне до повернення старих схем. "Я вважаю, що це злочин проти людей", - підкреслив Гройсман.

Він також нагадав, що уряд за допомогою програми "Доступні ліки" забезпечив людей з хронічними захворюваннями в цілому 240 найменуваннями ліків. Нагадаємо, міжнародні посередники постачають медпрепарати на кошти українського держбюджету через 20 місяців і з вичерпаним терміном придатності. Про це заявила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Читайте АСН в Google News