Герб Києва буде перероблений. Експерти почали роботу над новою символікою

06.06.2018, 16:15

У Київській міській раді створено робочу групу, яка повинна розробити проект зображення герба міста Києва. Зараз у столиці використовуються різні інтерпретації офіційної символіки міста, жодна з яких, на жаль, не відповідає повною мірою принципам і правилам сучасної геральдики.

«Так, наприклад зображення герба авторства Ю.Соломинського, яким активно користуються в столиці, згідно з експертним висновком Українського геральдичного товариства, не відображає в повному обсязі традиції київського самоврядування, має порушення норм геральдичної колористики і характеризується поганим художнім оформленням», - заявив секретар Київради Володимир Прокопів.

Спочатку, за його словами, будуть напрацьовані варіанти герба, а остаточно з вибором буде визначатися сама громадськість.

Нагадаємо, офіційне затвердження зображення Архістратига Михаїла як основного символу Києва вперше відбулося в 1782 році. Хоча задовго до цього образ Михайла вже став гербом Київської землі, що підтверджує знаменитий царський «Титулярник» 1672 року, потім Київської губернії, а також Київського полку, що підтверджує Знаменний гербовник 1730, інші офіційні документи, прапори і печатки. Відомо, що міська громада Києва, яка звикла за майже 300 років до «куші», не надто позитивно прийняла Михайла і якийсь час ще застосовувала старий міський герб. 

Читайте АСН в Google News