Кому криза - на користь: Майно Ахметова за рік збільшилося більше ніж на мільярд

05.06.2018, 17:57

Майно українського бізнесмена і олігарха Ріната Ахметова протягом останнього року збільшилося на 1,3 мільярда доларів. Дані рейтингу оприлюднені на сайті Bloomberg. Так, український олігарх зайняв 282 місце у світовому рейтингу мільярдерів, який веде компанія.

Згідно з даними авторів рейтингу, майно бізнесмена оцінюється в 6,01 млрд доларів. Рінат Ахметов на сьогодні є єдиним українцем у списку - він потрапив до рейтингу восени 2017 року. Найбагатшою людиною в світі, за даними компанії, є засновник інтернет-компанії Amazon.com Джеф Безос з його 138 млрд доларів.

На другому місці стоїть Білл Гейтс - у нього 93,8 мільярдів доларів, а американський підприємець Уоррен Баффетт з 82,5 млрд доларів - на третьому місці. Причому якщо Безос і Гейтс за рік збільшив свої активи, то Баффет втратив майже три мільярди доларів.

Нагадаємо, у квітні поточного року рейтинг 100 найбагатших українців за 2017 рік журналу «Фокус» очолив олігарх Ринат Ахметов. Експерти видання оцінили статки бізнесмена в 3,1 мільярда доларів.

Читайте АСН в Google News