Політолог про вибори: Тимошенко рано почала, Зеленський скомпрометований, а Порошенко піде в обхід

05.06.2018, 15:00

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко рано почала свою передвиборчу кампанію, глава партії "Слуга народу" скомпрометований прив'язкою до Ігоря Коломойського, а президент Петро Порошенко має намір поліпшити свої шанси за допомогою конституційних змін. Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Зараз ми бачимо фактично початок її виборчої кампанії - пряма політична реклама, білборди. Однак чи не зарано? За 9 місяців. Є багато прикладів, коли кандидати, які починали виборчу кампанію за 9 місяців до виборів, програвали", - зазначив експерт.

За його словами, проект "Слуга народу" націлений на парламентські вибори, однак прив'язка до головного спонсора цієї сили - до Ігоря Коломойського може зіграти злий жарт і відбитися на рейтингу партії. При цьому він додав, що Петро Порошенко може збільшити свої результати в залежності від якості виборчої кампанії.

Крім того, політолог підкреслив, що в найближчі півроку в Україні цілком можлива кардинальна зміна "правил гри" - можливо, за рахунок конституційної реформи. Однак зараз не ясно, чи допоможе це чинному главі держави пройти на другий президентський термін.

Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть вибори президента. Також на жовтень наступного року заплановані чергові парламентські вибори.

Читайте АСН в Google News