Відомий український режисер і продюсер звів рахунки з життям

05.06.2018, 13:31

На Чернігівщині вбив себе відомий український режисер, продюсер, співзасновник мистецького хутора "Обирок" Леонід Кантер. Його тіло знайшли на хуторі з вогнепальним пораненням у щелепу. Поруч поліція виявила записку і зброю.

Режисерові було всього 36 років. Він автор фільмів "Добровольці Божої чоти" і "Міф". Він - киянин, працював журналістом і ведучим у Національній телекомпанії України, заснував кіностудію "Лізард філмс", яка зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних і документальних стрічок.

У 2007 році Кантер на хуторі Обирок заснував творче поселення, де збирав друзів з усього світу, організовував фестивалі, творчі заходи та народні свята.

Поки що невідомо, що могло штовхнути талановитого чоловіка на суїцид. Зараз поліція опитує всіх близьких і друзів, щоб встановити мотив самогубства.

Леонід Кантер став відомий у всьому світі після його незвичайної подорожі - шість років тому він обійшов усю планету з табуретом під пахвою. 3 червня змінив у соціальній мережі своє основне фото, нагадавши про цю подорож.

Кілька днів тому він підтримав вимогу звільнити Олега Сенцова і взяв участь у відповідній акції.

Примітно, що лише 1 червня Леонід Кантер анонсував початок зйомок нового фільму "Людина з Табуретом", закликавши прихильників і друзів підтримати його проект.
 

У Леоніда залишилася сім'я - дружина Діана і дві маленькі доньки - Магдалена і Патагонія. Як відомо з імені, молодшенька дівчинка народилася під час кругосвітньої подорожі пари автостопом.

Читайте АСН в Google News