Стало відомо, як відрізнити хороше пиво від підробки

05.06.2021, 10:00

Так, перш за все, потрібно оцінити склад. За словами експертів, кількість солоду і хмелю в хорошому напої має бути не менше 80%. Інші компоненти, такі як кукурудзяна патока і крохмаль, не можуть становити більше 20% продукту.

Використання ароматизаторів, підсолоджувачів і барвників при виробництві пива неприпустимо. Згідно зі стандартами, пиво виробляють із пивоварного солоду, питної води, хмелю та хмелепродуктів, цукрового піску або цукровмісних продуктів. Також допускається використання несоложених зернопродуктів - ячменю, пшениці, кукурудзяної, рисової і пшеничної крупи.

Для зброджування застосовують пивні дріжджі. Якщо в складі напою є сировина, що не увійшла в список, вона не робить його небезпечним для споживання, проте пивом він вже не є. Оцінювати пиво необхідно за піною: якщо вона зберігає стійкість менше трьох хвилин, значить, напій низької якості. Термін придатності пива не повинен перевищувати шість місяців з дати розливу.

Нагадаємо, фахівці рекомендують представницям прекрасної статі вживати пиво, бо цей напій захищає від ревматоїдного артриту. Експерименти показали, що ризик розвитку небезпечної хвороби знижується на 31%, якщо в невеликих дозах пити пиво.

Читайте АСН в Google News