Росія боїться знищення Кримського моста та вживає заходів проти України

03.06.2018, 21:42

Влада Російської Федерації намагається знищити торгове судноплавство в портах українських міст Маріуполь та Бердянськ і надати відповідні фрахти своїх портів Азова, а також чинити економічний тиск на Україну. Про це заявив постпред президента України в АР Крим Борис Бабин, пише «Обозреватель».

«Росіяни думають, що хтось хоче знищити новий міст до Криму, проте будь-яка розумна людина, яка знає технічні характеристики об'єктів, прекрасно розуміє, що будь-яка аварія з будь-яким торговим судном, що проходить через Керченську протоку, а там кожен день проходять десятки суден, може призвести до незворотних наслідків для Кримського моста. Через це росіяни вживають заходів, вони зараз з порушенням норм морського права перевіряють всі судна, що йдуть з українських портів. В останні дні ці перевірки роблять на відстані всього в 8-10 кілометрів від узбережжя України», - розповів Борис Бабин.

Представник президента України наголосив, що такими перевірками росіяни так сказати вбивають двох зайців. «З одного боку вони проводять «антитерористичні» дії, з іншого - намагаються знищити торгове судноплавство в українських портах на Азовському морі і надати ці фрахти своїх портів», - наголосив Борис Бабин.

Читайте АСН в Google News