Що буде, якщо перед сном довго сидіти за комп'ютером

02.06.2021, 19:58

Представники науки з Гарварда вважають, що використання комп'ютера або планшета незадовго до сну може стати причиною порушення біологічного ритму організму і режиму сну.

Для отримання інформації вчені провели дослідження за участю добровольців (жінок і чоловіків), які проводили вечірній час за комп'ютером або ж читали друковані видання (журнали, газети, книги). Вік учасників становив 22-28 років.

Згідно з відомостями вчених, використання перед сном пристроїв зі світловим дисплеєм негативно впливає на якість і темп засипання.

В результаті проведеного дослідження виявилося, що учасники, які проводили вечірній час з електронними девайсами, засипали приблизно на 30 хвилин пізніше, ніж добровольці, які незадовго до сну читали друковані видання.

Поряд з тривалим процесом засипання учасники (експлуатують девайси) скаржилися на занепад сил вранці, нелегкий процес прокидання і надто бадьоре самопочуття вечорами.

Також експерти встановили, що девайси зі світловим дисплеєм пригнічують вироблення мелатоніну. Цей гормон відповідає за період неспання і сну.

Завдяки проведеним дослідженням люди зможуть підкоригувати своє проведення часу, щоб забезпечити легке засинання, підйом і здоровий сон.

Читайте АСН в Google News