Микита Михалков розповів про походження своїх мільйонів

01.06.2018, 00:00

Микита Михалков був змушений публічно пояснити походження своїх капіталів станом на 2017 рік. Сума, зазначена в декларації про доходи, склала 529 мільйонів рублів і викликала шквал обурення серед «середньостатистичних» росіян. Сам фінансовий документ, опублікований на веб-сайті Міністерства культури, посів 56 сторінок. На додаток до грошей Михалков володіє 89 земельними ділянками, шістьма житловими будинками, шістьма квартирами, а також вертольотом і трактором.

Режисер пояснив походження цих грошей: «Я працюю з 12 років, тобто понад шістдесят років. Мої майстер-класи за кордоном коштують від двадцяти до тридцяти тисяч доларів. Я спадкоємець Кончаловського і Сурікова, чиї картини коштують мільйони, я знявся в більш ніж 50 фільмах і сам створив понад 15 кінострічок в якості режисера. У моєму офісі на полицях стоять призи найпрестижніших світових фестивалів, в тому числі і Оскар».

Крім того, за словами Микити Сергійовича, три фільми, випущені його студією в останні роки, зібрали в цілому близько п'яти мільярдів рублів. І такий блокбастер, як «Рух вгору», як і раніше займає чільне місце серед лідерів прокату.

Микита Михалков підкреслив, що він регулярно платить всі податки і зберігає свої заощадження виключно в російських банках.

Читайте АСН в Google News