Ні паранджі, ні бурки: в Данії мусульманкам заборонили приховувати обличчя

31.05.2018, 19:40

У данському уряді ввели законодавчу заборону на одяг, що закриває обличчя - в тому числі традиційні накидки для мусульманських жінок. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Guardian.

Згідно з інформацією видання, відповідний закон у парламенті Данії підтримали 75 депутатів. Раніше його представили на розгляд членів парламенту правоцентристи. В уряді країни поспішили запевнити, що нововведення не спрямовано проти мусульман або представників інших релігій.

Крім того, він не забороняє жінкам, які сповідують цю релігію, носити головні хустки і тюрбани. Закон вступає в силу з 1 серпня - з цієї дати його порушення може спричинити за собою накладення штрафу в 1000 датських крон (близько 160 доларів США).

Правозахисники вже розкритикували чергову «заборону на паранджу». Так, представник Amnesty International в Європі Гаурі ван Гулик заявила, що всі жінки повинні бути вільні у виборі одягу, яка виражає їх ідентичність або віру.

Однак, як уточнюють автори видання, подібні закони діють в Австрії, Франції та Бельгії. Нагадаємо, тим часом виробники випустили ляльку Барбі в традиційному мусульманському одязі для жінок.

Ляльку одягли в хіджаб на честь фехтувальниці Ібтіхадж Мухаммад. Вона стала першою американкою, яка виступила в мусульманському головному уборі під час Олімпійських ігор.

Читайте АСН в Google News