Друге місце з серцево-судинних захворювань: експерт розповіла про шкоду трансжирів

31.05.2018, 14:33

Повсюдне використання трансжирів (перероблених рослинних олій) у харчовій промисловості України призводить до зростання серцево-судинних захворювань серед населення країни. Таку думку висловила експерт з якості та безпеки харчових продуктів, професор кафедри товарознавства, управління безпеки і якості КНЕУ Олена Сидоренко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Україна займає друге місце з серцево-судинних захворювань у Європі і за динамікою розвитку онкологічних захворювань у дітей. Однак це не вина пальмової олії як такої", - зазначила експерт.

За її словами, найбільшої шкоди організму завдає гідрогенізований рослинний жир, трансжири, або ж використання жиру в затверділому вигляді. Також на якість продукції, споживаної українцями, позначається руйнування системи державного контролю та заборона перевірок.

Це дозволило виробникам масово використовувати рослинну олію в затверділому вигляді, в порушення законодавства. Виробники часто зловживають відсутністю чіткого маркування і недоступністю інформації про шкоду трансжирів і їхню наявністьу продуктах.

Нагадаємо, радикальна партія Олега Ляшка наполягає на ухваленні закону про заборону використання пальмової олії в Україні. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні погоджувальної ради в Києві.

Читайте АСН в Google News