Україна і Німеччина говоритимуть про миротворців на Донбасі: політолог озвучив формат місії

29.05.2018, 18:34

Найбільш вірогідним форматом розміщення миротворчої місії на Донбасі на сьогоднішній день є союз місії ОБСЄ і, власне, миротворчого контингенту. Таку думку висловив політолог Олексій Якубін на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Найбільш реалістичний сценарій зараз - це місія ОБСЄ плюс миротворці. Це той сценарій, про який Москва говорила раніше", - зазначив експерт. За його словами, зараз, до проведення чергових виборів в Україні, Захід намагається поставити на паузу переговорний процес щодо миротворчої місії.

Як зазначив Якубін, в деякому роді пробна місія в форматі "ОБСЄ + миротворці" стане перехідним етапом перед розгортанням повноцінної місії. При цьому він додав, що тема миротворчої місії взагалі не буде ключовою в ході нинішнього візиту президент ФРН в Україні.

Так, на думку політолога, Берлін зараз більше турбує доля Північного потоку-2. Нагадаємо, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув в Україну з офіційним візитом, в ході якого запланована поїздка до Львова.

Читайте АСН в Google News