Нам пишуть бюджет і нав'язують міністрів: експерти вважають, що Порошенко здав країну Заходу

29.05.2018, 17:55

За чотири роки президента Петро Порошенко здав суверенітет країни західним партнерам. Таку думку висловив політолог Руслан Бортник на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Чотири роки президентства - це втрата суверенітету України. Перш за все, це втрата фінансового суверенітету, тому що сьогодні всі ключові соціальні і фінансові параметри бюджету не пишуться в Києві - вони пишуться в офісах Міжнародного валютного фонду, ЄБРР та інших наших зовнішній партнерів", - зазначив експерт.

За його словами, також за останні 4 роки Україна втратила значною мірою і політичний суверенітет, оскільки глава держави виявився нездатним ухвалити жодного рішення - починаючи з проведення дострокових виборів і закінчуючи затвердженням кандидатів на посади генерального прокурора або міністрів - не погодивши його із західними партнерами . При цьому він додав, що створення антикорупційного суду в Україні остаточно поставлять в залежність політичну еліту країни від західних партнерів.

"Борги накопичені в такому обсязі, що вони будуть контролювати наші еліти ще найближчі років 20 - еліти будуть змінюватися, але цей контроль і цей інструмент тиску залишаться дуже надовго", - додав експерт. Нагадаємо, 25 травня 2018 року виповнилося 4 роки з дня обрання Петра Порошенка президентом України.

Читайте АСН в Google News