Голосовий помічник Amazon записав розмову власника і переслав її третій особі

29.05.2018, 08:15

Голосовий помічник Alexa на пристрої Amazon Echo записав приватну розмову власника і передав її сторонній особі. Про це повідомив телеканал CBS.

Згідно з інформацією, постраждала мешканка штату Орегон і її чоловік, особиста розмова яких була записана і передана на смартфон співробітника чоловіка. За версією чоловіка, "розумні" пристрої в її будинку могли бути зламані.

Жінка ж звернулася в компанію, щоб отримати пояснення. Однак там інцидент пояснили те, що трапилося, малоймовірним збігом обставин. За версією компанії, пристрій зафіксував у розмові слово, схоже на Alexa, записав його, а потім вирішив, що запис потрібно відправити одному з телефонних контактів, яким виявився співробітник чоловіка мешканки Орегона.

У будинку у постраждалої встановлені пристрої від Amazon, які контролюють температуру, світло, систему безпеки, однак після інциденту вона їх відключила. Нагадаємо, найбагатша людина в світі - Джефф Безос, який є засновником компанії Amazon, - розбагатів на 12 мільярдів доларів після публікації фінансового звіту його компанії.

Читайте АСН в Google News