Підвищення тарифів на газ потягне за собою чергове подорожчання товарів і послуг

28.05.2018, 18:15

Майбутнє підвищення тарифів на газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання в Україні негативно позначиться на загальному рівні цін. Таку думку висловив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський, повідомляє facenews.ua.

Згідно з прогнозом експерта, в результаті підвищення тарифів майже на 10% в червні. В результаті цього, в першу чергу, подорожчають будматеріали, продукція металургії, мінеральні добрива та сільгосппродукція.

"Збільшуються витрати на виробництво одиниці товару. Якщо, наприклад, порівнювати його з товарами, виробленими в Росії, наприклад, добривами, то російські хіміки витрачають в два рази менше грошей на виробництво, ніж українські. Меншою мірою це торкнеться металургії - це торкнеться виробництва будматеріалів, цементу. В принципі, це торкнеться практично всіх", - зазначив експерт.

Крім того, подорожчання газу для підприємств також загрожує зростанням тарифів на гарячу воду і опалення. Нагадаємо, приведення вартості природного газу для населення в Україні до ринкового рівня стало основною вимогою МВФ для надання чергового траншу кредиту.

Читайте АСН в Google News