До 12 років з конфіскацією: Скандальній Діні Пимаховій вручили підозру

25.05.2018, 16:58

Генеральна прокуратура повідомила про підозру екс-заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пимаховій в одержанні неправомірної вигоди за сприяння в оформленні документів для отримання громадянства України росіянину. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, Пимахову підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Дії підозрюваної кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди особою, яка займає особливо відповідальну посаду).

Ці статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в березні перший заступник керівника Державної міграційної служби Діна Пимахова написала заяву на звільнення за власним бажанням. Кабмін задовольнив його.

Ім'я чиновниці спливло, коли співробітники СБУ затримали агента НАБУ при спробі дати їй хабар, спровокувавши таким чином її на протизаконні дії. Пізніше з'ясувалося, що затриманий агент працював під прикриттям з метою викриття злочинного угруповання всередині ДМС.

Читайте АСН в Google News