Ганьба, а не розслідування: за фактом отруєння дітей в черкаській школі навіть не створювався штаб

24.05.2018, 14:06

Отруйну речовину в черкаській школі так і не було виявлено, оскільки чиновники на всіх рівнях навіть не спромоглися створити штаб для розслідування. Таку думку висловив екс-радник міністра НС полковник запасу Костянтин Гринчук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ми побачили один вертоліт із нашим прем'єр-міністром, із в.о. міністра охорони здоров'я, яка вийшла, руками порозводила: нічого не знаємо, нічого не бачили. Влада просто не спромоглася  провести засідання цієї комісії, визначити відповідального. І у нас на сьогодні навіть штаб не створювався, щоб визначити відповідального", - зазначив експерт.

За його словами, згідно зі старими нормативами, в подібному випадку районна комісія повинна була провести засідання, як тільки діти потрапили до лікарень. Вона повинна була залучити фахівців, які б розбиралися в ситуації - і в разі їхньої нездатності доповідь пішла б на область, а потім - до Києва.

Таким чином, вже протягом 3-4 годин мав був бути задіяний весь механізм сил і засобів. При цьому він додав, що бездіяльність української влади стала наслідком політики дерегуляції та реформування контролюючих служб.

Нагадаємо, в результаті отруєння невідомою речовиною під час шкільної лінійки в місті Черкаси були госпіталізовані 53 школярі. Пізніше подібні випадки відбулися ще в 4 школах в інших областях.

Читайте АСН в Google News