Немає спільної позиції: коаліція навмисно затягує закон про антикорсуд - Бойко

24.05.2018, 11:55

Представники парламентської коаліції навмисно затягують розгляд закону про Антикорупційний суд. Про це заявив співголова фракції Опозиційний блок Юрій Бойко в кулуарах парламенту, передав кореспондент ASN.

"Вони навмисно затягують розгляд. Сьогодні немає спільної позиції між БПП і Народним фронтом і вони розглядом правок затягують внесення закону в зал - бояться, що провалять і будуть смішно виглядати перед західними партнерами", - зазначив політик.

За його словами, представники коаліції таким чином намагаються відтягнути рішення до наступного тижня. При цьому він додав, що доцільно було б працювати над реформуванням всієї судової системи і перетворення всіх судів на антикорупційні, щоб не довелося закривати іноземцями посад суддів.

Також Ю. Бойко підкреслив, що західні партнери України вже і без того побачили, що політичної волі до боротьби з корупцією у нинішньої політичної верхівки немає. Нагадаємо, в ході погоджувальної ради спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав закон про Антикорупційний суд ключовим питанням пленарного тижня і припустив, що парламент вийде на голосування в четвер - 24 травня.

Читайте АСН в Google News